Лекари в западната индийска държава Гуджарат успешно извадиха седем зъба на

...
Лекари в западната индийска държава Гуджарат успешно извадиха седем зъба на
Коментари Харесай

Лекари извадиха 7 зъба на новородено

Лекари в западната индийска страна Гуджарат успешно извадиха седем зъба на едномесечно бебе. Операцията е осъществена през август. Процедурата е осъществена на два стадия. Първо са извадени четири зъба, а по-късно останалите три, написа Би Би Си.



Зъбите на бебето са открити няколко дни след раждането му. Родителите го завели при педиатъра, защото имали проблеми с кърменето. След осъществения обзор той разкрил бели тъкани в устата на бебето и препратил фамилията към ортодонт. Той от своя страна разкрил седемте зъба.

„ Понякога се виждат връхчетата на зъбите, до момента в който не пораснат. В този случай те са изцяло завършени ”, разяснява зъболекарят.

Той добавя, че до момента не е чел за подобен случай, само че в действителност не било нещо извънредно.

„ Това е естествен биологичен развой. В този случай се е случило по-рано ”, споделя той.

Трябвало е зъбите да бъдат отстранени хирургично , защото не били твърди и в случай че някой от тях се счупел, можело да попадне в трахеята на бебето, което би било съдбовно за него.

Сега към този момент то може да се храни обикновено и е добре. Все още обаче е мъчно да се каже дали интервенцията ще даде отражение върху растежа на зъбите на бебето в бъдеще. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР